Sportiva română Mădălina Bianca Molie a cucerit o medalie de argint şi una de bronz, miercuri, la cat. 71 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Batumi (Georgia), potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Molie a obţinut argintul la stilul smuls, cu 101 kg, fiind devansată de rusoaica Anastasia Romanova, cu 112 kg, în timp ce bronzul a revenit israeliencei Nikol Rubanovich, cu 96 kg.

La aruncat, Molie s-a clasat doar pe locul 6, cu 114 kg, după ce a ratat prima încercare la 111 kg. Aurul a revenit rusoaicei Romanova, cu 128 kg, argintul a fost adjudecat de britanica Emily Godley, cu 123 kg, iar bronzul a fost obţinut de suedeza Maria Akerlund, cu 118 kg.

La total, Romanova a fost prima, cu 240 kg, Godley a fost a doua, cu 216 kg, iar Molie a cucerit bronzul, cu 215 kg.

România are 14 medalii obţinute la Batumi, dintre care şase de aur, trei de argint şi cinci de bronz. Elena Andrieş a cucerit trei medalii de aur, la cat. 49 kg, Loredana Toma a luat trei de aur la cat. 64 kg, Irina Lepşa a luat două medalii de argint la 64 kg (smuls, total) şi una de bronz (aruncat), Mădălina Bianca Molie (71 kg) a luat argint (smuls) şi bronz (total), medalii de bronz obţinând şi Cosmina Pană (cat. 45 kg, la stilul aruncat), Cristian Marian Luca (55 kg, la smuls) şi Sorina Hulpan (cat. 59 kg, la aruncat).

România participă cu 14 sportivi la competiţia de la Batumi, care oferă puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.