Pugilistul român Cosmin Petre Gîrleanu s-a calificat, miercuri, în semifinalele cat. 49 kg, la Campionatele Europene de box Under-22 de la Vladikavkaz (Rusia), în timp ce campionul european Robert Jitaru a fost eliminat în sferturile de finală, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gîrleanu a trecut în sferturi de italianul Damiano Cordella, la puncte (5-0), şi şi-a asigurat astfel o medalie. Românul va boxa pentru calificarea în finală pe 15 martie, cu belarusul Evgeny Karmilchik.

Robert Jitaru, dublu campion european Under-22, în 2017 (Brăila) şi 2018 (Târgu Jiu), la cat. 56 kg, a fost întrecut la puncte în sferturile cat. 60 kg de rusul Beslan Hamzaev, la puncte (5-0).

Marian Gabriel Şchiopu a pierdut în sferturile cat. 52 kg în faţa bulgarului Daniel Panev Asenov, la puncte (0-5).

La cat. 56 kg, Andrei Teodor Udubaşa a fost învins la puncte (5-0) de ucraineanul Mihailo Dzyazko, în sferturile de finală.

Nici Tayson Augustin Luberţ nu a reuşit calificarea în semifinale, fiind întrecut la puncte (5-0) de belarusul Aleksandr Rodionov.

România are asigurată şi o medalie la feminin, prin Alina Gabriela Ene (cat. +81 kg), calificată direct în finală, în care va înfrunta învingătoarea dintre Kristina Tkaceva (Rusia) şi Sueda Şahin (Turcia), pe 16 martie.