Rusul Alexander Bolshunov a câştigat proba masculină de 50 km stil clasic de la Oslo, preluând conducerea în clasamentul Cupei Mondiale de schi fond, în detrimentul tânărului star local Johannes Klaebo, clasat doar al 38-lea, informează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele două tinere vedete ale schiului fond mondial şi-au împărţit onorurile de la debutul sezonului, ducând o luptă strânsă pentru marele Glob de Cristal. Cu şapte probe înainte de finalul sezonului, Bolshunov (22 ani), mai bun în cursele pe distanţe lungi, are acum un avans de 49 puncte faţă de Klaebo (tot 22 de ani), superior la sprint.

Reprezentanţii Rusiei au ocupat primele patru locuri în concursul de sâmbătă, Alexander Bolshunov fiind urmat de Maksim Vilegjanin, Andrei Larkov şi Ilia Semikov, o umilinţă la Oslo pentru norvegieni, cel mai bine clasat dintre ei fiind Martin Sundby (locul 6).

Deşi a ocupat în final locul 38, Klaebo a obţinut totuşi 47 de puncte preţioase în clasamentul general, după ce s-a impus în mai multe sprinturi intermediare pe parcursul celor 50 de km de la Oslo.