Ciclistul austriac Georg Preidler, care a mărturisit luni că a făcut parte din reţeaua de dopaj a medicului german Mark S, dezmembrată recent de poliţia austriacă şi germană, şi-a dat demisia de la echipa Groupama-FDJ, care a fost acceptată imediat, relatează L'Equipe, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preidler, 28 ani, a recunoscut că s-a dopat şi mărturiile sale au ajutat poliţia austriacă să aresteze mai mulţi sportivi la Seedfel, gazda Mondialelor de schi fond, care erau implicaţi în reţeaua de dopaj a medicului german Mark S. Operaţiunea poliţiei a fost declanşată de recenta mărturie în presa germană a fondistului austriac Johannes Duerr, care a fost suspendat pentru dopaj cu EPO la JO 2014 de la Soci.

Georg Preidler este al doilea ciclist austriac implicat în această reţea, după Stefan Denifl, 31 ani, care a fost arestat în cadrul anchetei şi apoi eliberat după ce a pledat vinovat la acuzaţiile aduse.

Preidler era la al doilea său sezon cu Groupama şi are în palmares trei titluri de campion al Austriei la contratimp (2015, 2017, 2018). În Turul Italiei 2018, el s-a clasat pe locul 29 la general.

''Echipa de ciclism Groupama - FDJ, a cărei etică a fost întotdeauna un pilon, rămâne hotărâtă în dorinţa de a împiedica derapajul individual. Echipa deplânge acest caz, dar îşi păstrează încrederea în membrii grupului său şi va rămâne întotdeauna intransigentă în materie de etică'', se arată în comunicatul echipei franceze.