Atleta Alina Rotaru a obţinut, sâmbătă, calificarea directă în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Europene indoor de la Glasgow, scrie News.ro.

Alina RotaruFoto: fra.ro

UPDATE: Florentina Marincu Iuşco s-a calificat și ea în finala probei de săritură în lungime, după ce s-a clasat pe locul 7 în preliminarii. Iuşco a sărit 6,52 metri din prima încercare, cea mai bună performanţă personală a sezonului, a continuat cu 6,45 metri şi a ratat ultima săritură.

De asemenea, Petre Rezmiveş s-a calificat direct în semifinale la 60 metri, în timp ce, la aceeaşi probă, Alexandru Terpezan şi Ionuţ Neagoe nu au trecut de serii.

Alina Rotaru a sărit 6,45 metri la prima încercare, iar la cea de-a doua a reuşit 6,66 metri, cu doar un centimetru în plus faţă de baremul impus pentru calificarea direct în finala probei.

A doua reprezentată a României, tot în grupa A, Florentina Marincu Iuşco, a reuşit 6,52 metri din prima încercare (cea mai bună performanţă personală a sezonului) şi continuă competiţia pentru calificarea în finală.

Sâmbătă mai concurează următorii atleţi tricolori: Daniel Petre Rezmiveş, Alexandru Terpezan, Ionuţ Neagoe, Andreea Baboi (toţi la 60 m) şi Bianca Răzor (în semifinale la 800 m).

Vineri, în prima zi a competiţiei de la Glasgow, au obţinut calificarea în finală la 1.500 metri Claudia Bobocea şi Daniela Stanciu, respectiv Bianca Răzor în semifinale la 800 metri.

Au ratat calificarea Dorin Andrei Rusu (1.500 metri), Andrei Gag (aruncarea grutăţii), Andrea Mikloş (400 metri, cu cea mai bună performanţă personală). De asemenea, la 3.000 metri, Claudia Bobocea nu a mai luat startul din motive medicale.