Geir Helgemo, numărul 1 mondial la bridge, a fost suspendat un an după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron, la un control antidoping efectuat în septembrie 2018, informează lequipe.fr, conform News.ro.

BridgeFoto: Wikipedia

Helgemo, 49 de ani, este născut în Norvegia, dar reprezintă Principatul Monaco în competiţiile de bridge. El a fost controlat pozitiv în timpul unui turneu desfăşurat, la 29 septembrie 2018, la Orlando (Florida).

WBF, Federaţia Internaţională de Bridge, a precizat, într-un comunicat, că Helgemo a încălcat regulamentul antidoping şi a fost suspendat până la 20 noiembrie 2019. El trebuie să achite 3.659 de euro, cheltuieli de judecată.

Potrivit deadspin.com, în proba sportivului s-a descoperit clomifen, o substanţă care este folosită de femei pentru tratarea infertilităţii. Nu este cunoscut motivul pentru care Helgemo a utilizat acea substanţă şi nici dacă îl ajută în sportul pe care îl practică.

Dar WBF este una dintre cele 36 de federaţii internaţionale recunsocute de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO), pe lângă cele 28 de federaţii ale disciplinelor care fac parte constant din programul JO de vară şi şapte din cel al JO de iarnă, aşa că sportivii care joacă bridge trebuie să respecte codul antidoping al CIO.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Surprins în timp ce se dopa - Max Hauke, schior specializat în probele de fond, filmat în plin proces al unei transfuzii sangvine