Ciclistul englez Ben Swift se află la secţia de terapie intensivă a unui spital, din cauza unei rupturi de splină suferite în urma unei căzături pe când se antrena în Tenerife alături de coechipierul său Geraint Thomas, relatează Reuters, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Swift, 31 ani, după ce a petrecut doi ani la UAE Team Emirates a revenit la începutul acestui an la Sky şi a lovit, miercuri, o piatră în timpul unei coborâri, care a stat la originea unei căzături severe.

Team Sky a precizat într-un comunicat că Swift a suferit multiple contuzii, dar examenele medicale nu au dezvăluit nicio fractură: ''A existat însă o rană la splină, care a cauzat o hemoragie, însă sângerarea a fost oprită. Swift va rămâne sub observaţie medicală şi următoarele zile''.

Swift, locul 5 la CM de şosea din 2017, a postat un mesaj pe Twitter: ''Sunt încă la terapie intensivă pentru moment. Dar sper să fiu mutat într-o rezervă normală. Mi-au oprit hemoragia de la splină, dar trebuie să fiu monitorizat, precum şi pentru rănile faciale suferite în accident''.

Britanicul a concurat prima oară pentru Sky între 2010 şi 2017, dar la UAE Emirates a petrecut două sezoane frustrante, afectate de accidentări.