Ciclistul englez Ben Swift se află la secţia de terapie intensivă a unui spital, din cauza unei rupturi de splină suferite în urma unei căzături pe când se antrena în Tenerife alături de coechipierul său Geraint Thomas, relatează Reuters, conform Agerpres.

Ben SwiftFoto: Sky / getty

Swift, 31 ani, după ce a petrecut doi ani la UAE Team Emirates a revenit la începutul acestui an la Sky şi a lovit, miercuri, o piatră în timpul unei coborâri, care a stat la originea unei căzături severe.

Team Sky a precizat într-un comunicat că Swift a suferit multiple contuzii, dar examenele medicale nu au dezvăluit nicio fractură: ''A existat însă o rană la splină, care a cauzat o hemoragie, însă sângerarea a fost oprită. Swift va rămâne sub observaţie medicală şi următoarele zile''.

Swift, locul 5 la CM de şosea din 2017, a postat un mesaj pe Twitter: ''Sunt încă la terapie intensivă pentru moment. Dar sper să fiu mutat într-o rezervă normală. Mi-au oprit hemoragia de la splină, dar trebuie să fiu monitorizat, precum şi pentru rănile faciale suferite în accident''.

Britanicul a concurat prima oară pentru Sky între 2010 şi 2017, dar la UAE Emirates a petrecut două sezoane frustrante, afectate de accidentări.