DHL Carpathian Marathon, eveniment de alergare montană de top din România, ajunge, în acest an, la ediția cu numărul 10. Participanții își vor da întâlnire la linia de start pe 22 iunie, în inima uneia dintre ultimele regiuni sălbatice din Europa, munții Carpați, la Cheile Grădiștei Resort Fundata.

DHL Carpathian MarathonFoto: DHL Carpathian Marathon

Startul competiției se va da, ca și în 2018, la Cheile Grădiștei Resort Fundata, în județul Brașov.

Înscrierile sunt deschise pe www.maratondhl.ro, secțiunea Înscriere.

Evenimentul susţine, pentru al cincilea an consecutiv, Comitetul Național Paralimpic

De la prima ediție și până în prezent, DHL Carpathian Marathon s-a impus ca un eveniment de notorietate, numărul alergătorilor trecând de 8.200, în timp ce aproape 500 de companii importante au decis să se alăture cu echipele la start. Cauza socială reprezintă, an de an, o coordonată importantă a evenimentului. Până în prezent, toată suma strânsă din taxele de participare s-a redirecționat către cauza susținută. Fondurile donate depășesc 142,000 de euro și au fost direcționate către Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația Noi Orizonturi - Familia, Fundația Light Into Europe, Salvați Copiii România și Comitetul Naţional Paralimpic.

Înscrierile pentru cea de-a 10-a ediție a DHL Carpathian Marathon powered by MPG sunt deschise. Toți iubitorii de alergare, mai mult sau mai puțin experimentați, sunt invitați să acceseze site-ul oficial www.maratondhl.ro și să se înscrie individual, sau în echipă, la probele de Maraton (42km / 2000m diferență de nivel), Semimaraton (21km / 1000m diferență de nivel), Ștafetă (în echipe de 3 sau de 6 persoane / 290m diferență de nivel pentru fiecare tură de 7km) sau la Crosul Copiilor (pe distanțe de 250m, 500m sau de 1km, în funcție de vârstă).

Pentru înscriere, participanții se pot bucura, până pe 28 februarie, de un preț special, de 90 lei / participant, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii. După această dată, prețurile vor fi:

Pentru înscriere între 1 – 30 martie: 110 lei / participant pentru persoane fizice și 125 lei / participant pentru companii;

Pentru înscriere între 1 aprilie – 31 mai: 125 lei / participant pentru persoane fizice și 140 lei / participant pentru companii;

Pentru înscriere după 1 iunie: 140 lei / participant pentru persoane fizice și 160 lei / participant pentru companii.