Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice, ediția din 2024 de la Paris va deschide experienţa olimpică marelui public. Organizatorii evenimentului vor oferi oricărei persoane posibilitatea de a participa la proba de maraton, pe acelaşi traseu şi în aceleaşi condiţii ca atleţii olimpici, a anunțat Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru prima dată în istoria Jocurilor, ediţia 2024 de la Paris va deschide experienţa olimpică marelui public, oferind fiecăruia posibilitatea de a participa la o mare probă cum este maratonul, pe acelaşi traseu şi în aceleaşi condiţii că atleţii olimpici.

Mai multe curse vor fi propuse pentru a permite oricui, indiferent de nivelul sportiv, să trăiască experienţa unică a Jocurilor Olimpice. Paris 2024 studiază acum împreună cu CIO şi cu federaţiile internaţionale posibilitatea de a deschide şi la alte sporturi probe pentru marele public, în cadrul Jocurilor", se arată într-un comunicat al COJO, citat de News.ro.

De asemenea, Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris (COJO) a propus Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) patru noi sporturi în programul ediţiei din 2024, escalada, skateboarding-ul, surfing-ul şi breakdancing-ul.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august 2024.