​Schioarea americană Mikaela Shiffrin a egalat recordul istoric de victorii obţinute pe parcursul unui singur sezon (14), deţinut din 1989 de elveţianca Vreni Schneider, după ce a reuşit să se impună în slalomul paralel de la Stockholm, desfăşurat marţi în cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La 23 de ani, Shiffrin este noua "stea" a circuitului feminin de schi alpin, având în palmares în total 57 de succese. Ea domină cu autoritate clasamentul general al Cupei Mondiale, cu un avans de peste 700 de puncte faţă de ocupanta locului secund, Petra Vlhova, din Slovacia, fiind foarte aproape de câştigarea celui de-al treilea său mare Glob de Cristal consecutiv.

Graţie succesului de marţi, americanca şi-a asigurat deja al şaselea trofeu în circuitul mondial la slalom, după ce a învins-o în finala City Event-ului de la Stockholm pe Christina Geiger din Germania. Poziţia a treia a fost ocupată de suedeza Anna Swenn Larsson, care s-a impus în "finala mică", în faţa compatrioatei sale Frida Hansdotter.

Clasamentul slalomului paralel din capitala Suediei:

1. Mikaela Shiffrin (SUA)

2. Christina Geiger (Germania)

3. Anna Swenn-Larsson (Suedia)

4. Frida Hansdotter (Suedia)

5. Katharina Truppe (Austria)

6. Laurence St-Germain (Canada)

.....

Clasamentul general al Cupei Mondiale de schi alpin:

1. Mikaela Shiffrin (SSA) 1.794 puncte

2. Petra Vlhova (Slovacia) 1075

3. Wendy Holdener (Elveţia) 783

4. Nicole Schmidhofer (Austria) 617

5. Ragnhild Mowinckel (Norvegia) 607

6. Frida Handsdotter (Suedia) 547

...