Gimnasta Simone Biles şi tenismenul Novak Djokovici au primit, luni seară, la gala Laureus desfăşurată la Monaco, premiile pentru “Sportiva anului 2018” şi “Sportivul anului 2018”, potrivit News.ro.

Novak Djokovic (8)Foto: ausopen.com

La categoria “Sportiva anului”, printre nominalizate era şi Simona Halep.

Premiul pentru întreaga carieră a fost primit de Arsene Wenger, cel pentru echipa anului de naţionala de fotbal a Franţei, trofeul Spirit of Sport i-a revenit lui Lindsey Vonn, iar premiul World Action Sportsperson i-a fost decernat lui Chloe Kim. Naomi Osaka a fost recompensată cu premiul Revelaţia Anului şi Eliud Kipchoge cu premiul pentru Realizare excepţională (pentru că a reuşit un record mondial la maraton).

Au mai fost premiaţi Tiger Woods (revenirea anului), Henrieta Farkasova (cel mai bun sportiv cu o dizabilitate), Xia Boyu (momentul anului – pentru că deşi are proteze la ambele picioare a escaladat Muntele Everest),

Nadia Comăneci şi Ilie Năstase sunt membri Laureus World Sports Academy, o asociaţie care reuneşte peste 60 dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor şi decernează anual premii.