Schioarea americană Lindsey Vonn, în vârstă de 34 de ani, a câştigat, duminică, medalia de bronz la coborâre la Campionatele Mondiale de la Are. Aceasta a fost ultuma cursă a carierei pentru Vonn, informează News.ro.

Lindsey VonnFoto: fis-ski.com

Titlul mondial i-a revenit slovenei Ilka Stuhec, iar pe doi s-a clasat sportiva elveţiană Corinne Suter.

Stuhec, titrată şi în2017, a devenit prima schioare care îşi păstrează titlul mondial la coborâre după elveţianca Maria Walliser în 1987 şi 1989.

Vonn a anunţat, la 1 februarie, că se va retrage din activitatea sportivă după Campionatele Mondiale de la Are (Suedia).

Lindsey Vonn, considerată cea mai bună schioare din toate timpurile, deţine recordul de victorii în Cupa Mondială la feminin, cu 82 de succese (patru titluri la general), fiind depăşită doar de suedezul Ingemar Stenmark, care a triumfat de 86 de ori.

Cu o carieră marcată de afecţiuni ale ligamentelor încrucişate şi fracturi, Vonn a câştigat singura medalie de aur la JO, în 2010, la Vancouver, în proba de coborâre. În palmaresul ei mai figurează două medalii olimpice de bronz, la Super G, tot în 2010, şi la coborâre, în 2018, şi şapte medalii la CM (două de aur, trei de argint şi două de bronz).