Americanca Mikaela Shiffrin, dublă campioană olimpică, a câştigat sâmbătă slalomul de la Maribor (Slovenia), obţinând a 13-a sa victorie din acest sezon şi a 56-a din carieră, graţie căreia şi-a consolidat poziţia de lider al Cupei Mondiale feminine de schi alpin, scrie Agerpres.

Larsson, Shiffrin si HoldenerFoto: fis-ski.com

Shiffrin (23 ani) a fost înregistrată cu timpul de 1min. 42sec. 60/100 la capătul celor două manşe ale probei, reuşind să o devanseze cu 0,77 sec. pe suedeza Anna Swenn-Larsson, ocupanta poziţiei secunde. Pe poziţia a treia, la 1,15 sec, s-a clasat elveţianca Wendy Holdener, în timp ce slovaca Petra Vlhova, care nu a ratat niciun podium la slalom de la debutul sezonului, a ocupat de această dată doar poziţia a cincea.

În clasamentul general al Cupei Mondiale de schi alpin conduce Mikaela Shiffrin, cu 1.694 puncte, urmată de Petra Vlhova (1.043 puncte) şi de Wendy Holdener (747 puncte).

Slalomul de la Maribor a fost ultima cursă din circuitul feminin de schi alpin înaintea Campionatelor Mondiale de la Are (Suedia), care vor debuta marţi.