Cehoaica Eva Samkova şi americanul Mick Dierdorff au câştigat medaliile de aur în proba de snowboardcross din cadrul Campionatelor Mondiale de schi acrobatic şi snowboard, care se desfăşoară la Solitude, în statul Utah, scrie Agerpres.

Medaliatii probei de snowboardcross la CM 2019Foto: fis-ski.com

Samkova (25 ani), campioană olimpică la Soci (Rusia), în 2014, şi medaliată cu bronz la JO de la PyeongChang (Coreea de Sud), în urmă cu un an, a dominat cu autoritate competiţia feminină, trecându-şi în palmares primul titlu mondial.

Ea s-a impus în faţa britanicei Charlotte Bankes, care a reprezentat Franţa până în această iarnă, medaliată cu argint, în timp ce treapta a treia a podiumului a fost ocupată de campioana olimpică en titre, italianca Michela Moioli.

La masculin, Mick Dierdorff (27 ani), care nu a câştigat până acum nicio probă din Cupa Mondială, a dominat o finală strânsă devansându-i pe austriacul Hanno Douschan şi pe italianul Emanuel Perathoner, medaliaţi cu argint, respectiv bronz.

Francezul Pierre Vaultier, campion mondial şi dublu campion olimpic en titre, victima unei căzături la antrenamentul de miercuri, a renunţat să mai ia parte la finală.

Rezultatele finalelor de snowboardcross din cadrul CM de la Solitude:

FEMININ

1. Eva Samkova (Cehia)

2. Charlotte Bankes (Marea Britanie)

3. Michela Moioli (Italia)

...

MASCULIN

1. Mick Dierforff (SUA)

2. Hanno Douschan (Austria)

3. Emanuel Perathoner (Italia )

...