Judoka română Andreea Chiţu a câştigat medalia de bronz, în cadrul categoriei 52 kg, la prima ediţia a Grand Prix-ului de la Tel Aviv (Israel), informează site-ul Federaţiei europene de judo, potrivit Agerpres.

Andreea Chitu (a treia de la stanga la dreapta), medalie de bronz la Tel AvivFoto: eju.net

În meci pentru medalia de bronz, Andreea Chiţu a învins-o joi prin ippon pe rusoaica Alesia Kuzneţova. Cealaltă medalie de bronz a fost câştigată de elveţianca Fabienne Kocher. În primele meciuri, Chiţu le-a învins succesiv pe Taciana Cesar (Guinea-Bissau), australianca Tinka Easton şi americanca Angelica Delgado. În semifinale, românca a pierdut prin ippon la campioana olimpică Majlinda Kelmendi din Kosovo.

Medalia de aur la cat. 52 kg a fost cucerită de Majlinda Kelmendi, care a învins-o în finală pe israelianca Gili Cohen.

La categoria 48 kg, Alexandra Pop a învins-o în turul preliminar pe azera Leila Alieva, dar a pierdut apoi la brazilianca Nathalia Brigida.

La aceeaşi categoria, Monica Ungureanu a pierdut primul meci cu portugheza Maria Siderot. În finală, israelianca Shira Rishony a învins-o pe Marina Cerniak din Ucraina.

La categoria 57 kg, Loredana Ohâi a învins-o pe israelianca Ariel Bezalel, dar a fost învinsă în meciul următor de rusoaica Daria Mejeţkaia, care a ajuns apoi în finală, unde a cedat la israelianca Timna Nelson Levy.

La cat. 63 kg, Ştefania Dobre a pierdut în primul tur la israelianca Paz Liebel.

Alexandru Raicu a debutat cu o victorie, la cat. 73 kg, în faţa belarusului Dmitri Minku, dar apoi a cedat la Artem Homula (Ucraina).

La cat. 81 kg. Vlad Vişan a pierdut în primul tur la Serghei Krivciaci (Ucraina). Marcel Cercea l-a învins în primul meci pe Tomas Morales (Argentina) şi a pierdut apoi la Ivailo Ivanov din Bulgaria.