​Sportivul japonez Ryoyu Kobayashi a câştigat vineri etapa a treia a Turneului celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile, la Innsbruck, după ce câștigase și în primele două etape, la Garmisch-Partenkirchen și la Obertsdorf (Germania).

HotNews.roFoto: Hotnews

Kobayashi a ajuns la şapte victorii consecutive în acest sezon, cu 267 puncte, după sărituri de 136,5, respectiv 131 metri, depășindu-l pe austriacul Stefan Kraft, 254.40 puncte (129.5 m şi 130.5 m). Pe poziţia a treia s-a clasat norvegianul Andreas Stjernen, cu 242.70 puncte (131 m, respectiv 126 m).

A doua săritură a lui Kobayashi:

Kobayashi este liderul Cupei Mondiale (347 puncte în fața lui Piotr Zyla) şi are un avans de 45,5 puncte faţă de Eisenbichler după primele trei etape ale Turneului celor Patru Trambuline, înaintea concursului de la Bischofshofen, din Austria. Poziţia a treia este ocupată de Andreas Stjernen, la 49,7 puncte de lider.

Fostul câştigător al Turneului celor Patru Trambuline, austriacul Stefan Kraft, se clasează pe locul 20 în clasament, în timp ce deţinătorul titlului, polonezul Kamil Stoch, ocupă locul patru în ierarhie, la 65 puncte de lider, după ce a terminat pe cinci la Innsbruck.

Clasamentul etapei a treia din Turneul celor patru trambuline: