Fosta schioare de freestyle Virginie Faivre, triplă campioană mondială în proba de half-pipe, a fost numită în funcţia de preşedinte al comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului, ediţia 2020, care vor avea loc la Lausanne, oraşul său natal, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Faivre, în vârstă de 36 ani, îl înlocuieşte pe Patrick Baumann, care a încetat din viaţă în luna octombrie, în timp ce asista la Jocurile Tineretului de la Buenos Aires.

Comitetul executiv a decis să o desemneze pe Virginie Faivre datorită colaborării acesteia cu proiectul Lausanne 2020 încă de la începutul acestuia, precum şi a experienţei acesteia în marile competiţii internaţionale.

Noua preşedintă a fost campioană mondială în 2009, 2013 şi 2015, cucerind Globul de Cristal la specialitatea sa în 2008, 2009 şi 2013. La Jocurile Olimpice de iarnă de la Sochi, din anul 2014, Virginie Faivre s-a clasat pe locul al patrulea.

La startul celei de a treia ediţii de iarnă a Jocurilor Olimpice ale Tineretului urmează să participe 1.880 de sportivi din peste 80 de ţări, în perioada 9-22 ianuarie 2020.

Săptămâna viitoare urmează să fie prezentată mascota Jocurilor de la Lausanne, precum şi programul evenimentelor care vor fi organizate în anul care a mai rămas până la debutul competiţiei.