​Sportivul japonez Ryoyu Kobayashi a câştigat marţi etapa a doua a Turneului celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile, la Garmisch-Partenkirchen (Germania), după ce se impusese şi luni, la Obertsdorf (Germania), informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kobayashi a bifat a şasea victorie consecutivă din acest sezon, cu 266,6 puncte, după sărituri de 136,5, respectiv 133 metri, devansându-se în clasament pe germanul Markus Eisenbichler, 264,70 puncte (138 m şi 135 m). Pe poziţia a treia s-a clasat polonezul Dawid Kubacki, cu 256,20 puncte (133,5 m, respectiv 133 m).

Kobayashi este liderul Cupei Mondiale şi are un avans de 2,3 puncte faţă de Eisenbichler după primele două etape ale Turneului celor Patru Trambuline, înaintea concursurilor de la Innsbruck şi Bischofshofen, din Austria. Poziţia a treia este ocupată de Kubacki, la 22,9 puncte de lider.

Fostul câştigător al Turneului celor Patru Trambuline, austriacul Stefan Kraft, nu mai are nicio şansă după ce s-a clasat al treilea la Oberstdorf, iar marţi a terminat pe penultimul loc, 49. Deţinătorul titlului, polonezul Kamil Stoch, ocupă locul şase în clasament, la 32,1 puncte de lider, după ce s-a situat pe şase şi la Garmisch.

Clasamentul etapei a doua a Turneului celor Patru Trambuline (Garmish-Partenkirchen, Germania):