Sportiva Cristina Iovu, care a cucerit anul acesta medalia de bronz pentru România la stilul aruncat, în limitele categoriei 55 de kilograme, în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere de la Ashgabat, riscă dă fie suspendată pe viaţă din cauza unui nou caz de dopaj, potrivit portalului insidethegames, citat de Agerpres.

Cristina IovuFoto: Captura YouTube

Iovu este acuzată de încălcarea regulii 2.2 din regulamentul antidoping al federaţiei internaţionale (IWF), care se bazează pe declaraţii ale martorilor sau pe documente şi nu pe un test pozitiv, precizează sursa menţionată.

Cristina Iovu (26 ani), născută la Chişinău şi care a mai concurat pentru Republica Moldova şi Azerbaidjan, a mai fost depistată pozitiv la două teste antidoping, la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 (în urma retestării probelor în 2016 - sancţiunea i-a expirat în vara trecută) şi în 2013, când reprezenta Azerbaidjanul.

Alte cazuri de dopaj anunţate de IWF sunt cele ale campionilor olimpici la cat. 105 kg, ucraineanul Oleg Torokhtiy (2012) şi uzbecul Ruslan Nurudinov (2016), ambii depistaţi pozitivi în urma retestării probelor de la Londra.