​Austriacul Marcel Hirscher, care duminică se impusese în proba de slalom uriaş, a câştigat luni slalomul uriaş paralel de la Alta Badia (Italia), în Cupa Mondială de schi alpin, transmit agenţiile internaţionale de presă, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hirscher a fost urmat în clasamentul final de doi francezi, Thibaut Favrot şi Alexis Pinturault, aceasta fiind a patra sa victorie consecutivă din acest sezon.

Marcel Hirscher, care a câştigat de şapte ori Cupa Mondială la schi alpin, a obţinut prima sa victorie la slalom uriaş paralel, care s-a desfăşurat pentru a patra oară în circuitul mondial.

Austriacul de 29 de ani a egalat recordul deţinut de compatrioata sa Annemarie Moser-Proell, cu 62 de victorii în Cupa Mondială. Recordul mondial este deţinut de suedezul Ingemar Stenmark, 86 de victorii, a doua în ierarhia all-time fiind americanca Lindsey Vonn, cu 82 de succese.

În clasamentul general al sezonului actual al Cupei Mondiale, Hirscher e lider, cu 380 de puncte, urmat de conaţionalul său Max Franz, 340 de puncte.