​Keylor Navas s-a săturat să lustruiască banca de rezerve a lui Real Madrid / Karen Khachanov își dorea la începutul anului să intre în Top 20 ATP, acum se uită de lângă gard la Top 10 / Rummenigge are dorințe dincolo de Crăciun, dar admite tacit că Bayern ar putea să rateze titlul / Guardiola și Manchester City i-ar ține în brațe pe toți tinerii, dar singurul adolescent din Europa la un club uriaș este Mbappé.

Karen KhachanovFoto: atpworldtour.com

„Am câștigat de trei ori Liga Campionilor și acum văd meciurile de pe bancă”.

Keylor Navas, portar la Real Madrid, recunoaște deschis că este frustrat că Thibault Courtois i-a luat locul de titular. Venit la Madrid în 2014 de la Levante, costaricanul a fost rezerva lui Iker Casillas în 2015-16, dar apoi a câștigat de trei ori la rând competiția supremă a cluburilor ca omniprezent nr. 1.

În scurta sa trecere pe la Real, antrenorul Julen Lopetegui i-a alternat între buturi pe Navas și Courtois, dar de la venirea lui Santiago Solari belgianul a fost nelipsit în echipă. Navas declarase la începutul sezonului că „vrea să plece de la Real tot atât cât ar vrea să moară”, dar acum acuză deschis noua sa condiție. Ultima sa apariție a fost pe 31 octombrie în Cupa Regelui în victoria cu 4-0 cu Melila. El a apărut de șapte ori în toate competițiile în acest sezon, primind șapte goluri. Courtois a jucat 11 meciuri și a încasat 13 goluri (e drept, cinci de la Barcelona – nota redacției HotNews). (www.goal.com)

Karen Khachanov vrea să ia câte ceva de la Federer, Nadal și Djokovic.

Într-un interviu, comentând anul excelent pe care l-a avut, Khachanov a declarat că se simte ca în Top 10 după ce a jucat mai multe meciuri cu cei mai buni tenismeni din lume.

Vorbind despre punctele forte ale celor trei mari, rusul a spus: „Aș lua talentul lui Roger, de la Rafa mentalitatea și spiritul de luptă, iar de la Novak viteza și constituția atletică. Dar important este să mai vorbim peste 10 ani, deoarece totul depinde de condiția fizică. Acum pot să spun doar un lucru: e grozav să joci cu cei pe care i-ai admirat la televizor, să fii contemporan cu generația lui Federer, Nadal și Djokovic. În ianuarie îmi doream cel mai mult să intru în Top 20”. De pe locul 11 ATP, Karen Khachanov are toate motivele să fie mulțumit de sezonul avut. (www.tennisworldusa.org)

Rummenigge îl susține pe Kovac până la iarnă și dincolo de ea.

Chiar dacă Bayern este la nouă puncte în spatele Borussiei Dortmund, președintele Karl-Heinz Rummenigge a luat o poziție fermă în favoarea antrenorului Niko Kovac: „Este dorința noastră, a tuturor celor de la Bayen Mȕnchen, să colaborăm cu Niko Kovac pentru mult timp. Este dorința mea să fie antrenor nu numai până la Crăciun, dar și în 2019 și 2020. Dar, în cele din urmă, rezultatele trebuie să vină. Locul cinci nu este de acceptat pentru noi”.

Se întrevede astfel faptul că șefii bavarezi ar accepta un scenariu în care Bayern nu ar lua campionatul, dar nici nu ar termina departe de vârf, iar locul al patrulea este văzut ca un minim deoarece duce totuși echipa în Liga Campionilor. Rummenigge s-a referit și la speculațiile privind viitorul lui și al lui Uli Hőness – mandatul său expiră în 2020, iar Hőness a lăsat recent să se înțeleagă că se va retrage, potențial succesor fiind Oliver Kahn. „Nu va fi ușor de găsit un nou Hőness sau un înlocuitor pentru mine. Va trebui însă să asigurăm o tranziție lină, pentru că nu dorim să ajungem în cimitirul animalelor împăiate”. (www.bavarianfootballworks.com)

Poate nu știați prea multe despre Brahim Diaz.

Manchester City „va face tot ce este posibil ca să-l păstreze” pe mijlocașul Brahim Diaz, dar dacă totuși va dori să plece nu avem soluție, a declarat antrenorul Pep Guardiola. Contractul jucătorului de 19 ani va expira la sfârșitul sezonului și se vorbește de o intenție de plecare la Real Madrid. Clubul va putea astfel să piardă încă un tânăr promițător, cum s-a întâmplat și cu Jadon Sancho, plecat la Borussia Dortmund anul trecut. „Cazul lui Brahim e foarte simplu: vrem să rămână, vrem să-i prelungim contractul pe încă patru sau cinci ani, dar decizia e în mâinile sale”, sună poziția lui Guardiola.

Internaționalul spaniol U21 a apărut de cinci ori în formația lui City, dar niciodată în Premier League în acest campionat. „Piața este piață”, admite Guardiola. „Și City ia jucători de peste tot. Nici pentru Brahim nu putem face mai mult decât să-i asigurăm toată atenția necesară, pentru el și familia lui. Singurul adolescent capabil să joace frecvent într-unul din marile cluburi europene este totuși Kylian Mbappé, înaintașul lui Paris Saint-Germain”. (www.bbc.co.uk)