​Pentru împătimiții sporturilor de iarnă veștile nu sunt chiar grozave dacă facem referire la mini-vacanța de Sf. Andrei și Ziua Națională, stratul insuficient de zăpadă făcând ca multe din pârtiile patriei să nu poată fi folosite în condiții optime în această perioadă. Conform site-urilor de profil, la Azuga (pârtia Cazacu Începători ~20 de centimetri) și Bâlea Lac (~ 18 centimetri) este cel mai consistent strat de zăpadă.

Partie de schiFoto: Florin Chereji

Romaniaturistica.ro și snowpro.ro oferă detalii ample în legătură cu cele mai folosite pârtii care se găsesc pe teritoriul țării noastre.

Cel mai consistent strat de zăpadă se află la Azuga (pârtia Cazacu Începători ~ 20 centimetri), pe listă mai aflându-se Bâlea Lac (aproximativ 18 centimetri), Pasul Mestăcăniș (~ 16 centimetri), Muntele Mic (~15 centimetri), Durău (~15 centimetri), Sucevița (~15 centimetri), Câmpulung Moldovenesc (~ 13 centimetri), Gura Humorului (~ 10 centimetri), Mădăraș (~10 centimetri), Vatra Dornei (~10 centimetri), etc.

Sigur, stratul de zăpadă ar putea fi de cei care se ocupă de îngrijirea pârtiilor, aici "intervenind" tunurile de zăpadă artificială. În plus, un aport important l-ar putea avea și vremea (sunt anunțate unele căderi de zăpadă pentru următoarele zile).

Aici poți vedea lista completă a principalelor pârtii din țară, precum și stratul de zăpadă:

Click aici pentru a afla mai multe detalii.

Click aici pentru a afla mai multe detalii.