Pugilistul ucrainean Oleksandr Usyk şi-a păstrat titlurile mondiale WBC, WBA, IBF şi WBO la categoria grea-uşoară, după ce l-a învins prin KO pe britanicul Tony Bellew în runda a opta, sâmbătă, în cadrul unei gale desfăşurate la Manchester, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bellew, deţinătorul titlului WBC la grea-uşoară înainte de a-l abandona pentru a urca la categoria grea, a izbucnit în lacrimi după ceea ce ar fi trebuit să fie meciul său de adio.

"Este boxerul cel mai puternic pe care l-am întâlnit în cariera mea, este un imens campion", a afirma Bellew.

Tony Bellew a încheiat meciul la pământ, în urma unei directe de stânga devastatoare trimisă în runda a opta de adversarul său ucrainean.

La vârsta de 35 de ani, boxerul britanic a suferit a treia înfrângere din carieră, prima la categoria grea-uşoară (30 victorii şi un egal) şi se va retrage după ce a câştigat peste 10 milioane de euro.

La rândul său, Usyk, campion olimpic la Londra în 2012, rămâne neînvins cu 16 victorii în tot atâtea meciuri, dintre care 12 înainte de limită.

Pugilistul în vârstă de 31 de ani ar putea urca la categoria grea pentru a-l întâlno pe britanicul Anthony Joshua, campionul WBA, IBF şi WBO.