Gimnastul Andrei Muntean este singurul care a prins o finală, la Campionatul Mondial de la Doha, la individual-compus. Marian Drăgulescu a ratat solul sau săriturile, aparate la care are opt titluri mondiale în total, iar echipa masculină a României s-a clasat pe locul 21, care îi aduce calificarea directă la CM din 2019, obiectivul trasat de FRG anunță News.ro.

Marian DragulescuFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

Vineri s-au încheiat cele două zile de calificări masculine la Campionatul Mondial de la Doha, cu 10 subdiviziuni programate.

Echipa României s-a clasat pe locul 21 (234.121 puncte) şi obţine astfel calificarea directă la CM de anul viitor, unde vor merge primele 24 clasate la Doha. Rusia, China şi Japonia au ocupat podiumul la echipe.

În finalele individuale va evolua doar Andrei Muntean (80.224 puncte, la individual-compus), iar aparatele au fost ratate de toţi componenţii tricolori.

Cele mai mari note le-au obţinut în calificări, la sărituri, Marian Drăgulescu (14.100), Adelin Kotrong (14.366), Andrei Muntean (14.433), dar insuficient pentru finală, unde ultima notă calificantă a fost 14.533.

Calificările feminine se vor desfăşura sâmbătă şi duminică.

Peste 500 de gimnaşti concurează pentru cele 42 de medalii mondiale puse în joc, din care 14 sunt de aur. CM de la Doha reprezintă şi prima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Obiectivul delegaţiei României, feminină şi masculină, la CM de la Doha este clasarea în primele 24 de echipe ale lumii, rezultat care ar aduce automat calificarea la Campionatele Mondiale de la Stuttgart din 2019.

Potrivit FR Gimnastică, delegaţia României include următorii sportivi: Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuş, Maria Holbură – antrenori Nicolae Forminte, Liliana Cosma, Florin Cotuţiu, respectiv Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Adelin Kotrong, Robert Ghiuzan şi Rafael Szabo – antrenori Marius Urzică, Ştefan Gal, Vasile Vug.

Marian Drăgulescu va împlini 38 de ani în luna decembrie şi deţine opt titluri mondiale, câte patru la sol şi sărituri. Ultima medalie de aur a cucerit-o în 2009, iar pe podium s-a aflat ultima dată la ediţia din 2015 (argint la sărituri), însă la această ediţie nu va lupta pentru vreo medalie.

La competiţia de la Doha, România mai este reprezentată şi de arbitrii Angela Cacovean şi Sebastian Bratan.

Campionatul Mondial de la Doha se desfăşoară între 25 octombrie şi 3 noiembrie.