CSM București a pierdut surprinzător, scor 30-28, partida disputată în etapa a doua a Grupei D a Ligii Campionilor la handbal feminin, împotriva echipei Bietigheim din Germania. "Tigroaicele" au fost conduse pe toată durata partidei, după ce nu au reușit să înscrie în primele șapte minute de joc.

CSM BucurestiFoto: csmbucuresti.ro

După un start de meci foarte dificil (jucătoarele noastre nu au înscris în primele șapte minute, timp în care Bietigheim a dus scorul la 4-0), CSM a încercat să revină încet-încet în meci, mai degrabă prin calitatea individuală a jucătoarelor decât prin jocul de echipă, care a suferit vizibil. Andrea Lekic a fost principala remarcată a primei reprize, reușind faze individuale spectaculoase prin care a reușit să înscrie. Portarul lui Bietigheim a reușit să o blocheze de mai multe ori pe Cristina Neagu, careia i-a fost mai ușor să o învingă de la șapte metri (de trei ori) decât din faze de atac (o singură reușită).

Apărarea lui CSM nu a reușit să oprească atacurile nemțoaicelor, confirmând îngrijorările exprimate de Cristina Neagu după prima partidă a grupei. Singura care a reușit să le oprească pe jucătoarele de la Bietigheim a fost Jelena Grubisic, care a avut șapte parade în prima repriză.

"Mai avem multe de pus la punct, în primul rând, apărarea, care e aproape dezastruoasă. Indiferent de adversar, nu putem lua 31 de goluri", declara Cristina Neagu după partida cu Ferencvaros, câștigată de "tigroaice" cu 36-31.

Fanii români și-au făcut simțită prezența în sala cu o capacitate de 4185 de locuri, auzindu-se pe toată durata meciului scandând "CSM! CSM!" sau "România!".

Jucătoarele lui Bietigheim au continuat jocul bun și în repriza secundă, reușind să marcheze atât din faze în care au combinat frumos, cât și cu lovituri bine plasate de la distanță sau cu ghinion pentru jucătoarele noastre (mingea a intrat de mai multe ori în poartă din spatele portarului nostru, din mingi deviate sau din bară). După primele șapte minute din a doua repriză, tabela arăta scorul de 21-17 pentru echipa din Germania și revenirea se lăsa încă așteptată.

Pe lângă problemele din apărare, atacul a început și el să "scârțâie" în partea a doua a jocului, jucătoarele noastre ratând pase ușoare și fiind prea statice în atacuri în care, în mod normal. ar fi trebuit să înscrie fără probleme.

Jocul CSM-ului părea să se îmbunătățească și "tigroaicele" au reușit să vină la un singur gol distanță (23-22), însă problemele au apărut din nou în atacul echipei din București, iar Bietigheim a fructificat în continuare apărarea slab organizată, refăcând diferența de patru goluri (26-22).

Un moment decisiv al finalului de joc a avut loc la 27-25 pentru nemțoaice, când CSM a ratat cu mare ușurință o fază de contraatac. Bietigheim a marcat la faza următoare și a mărit din nou diferența la trei goluri.

La 29-28, Bietigheim a marcat un gol norocos, după ce Laurenoth a împins în poartă o minge pentru care a părut că a intrat în semicerc. Cristina Neagu a ratat o lovitură de la șapte metri și meciul s-a terminat cu scorul de 30-28 pentru nemțoaice.

Tot în grupa D a mai avut loc partida dintre Ferencvaros și Vipers Kristiansand, scor 27-26 pentru echipa din Ungaria.

CSM va mai disputa următoarele partide:

20 octombrie: Vipers Kristiansand – CSM Bucureşti

4 noiembrie: CSM Bucureşti – Vipers Kristiansand

11 noiembrie: Ferencvaros – CSM Bucureşti

18 noiembrie: CSM Bucureşti – SG Bietigheim

Clasamentul Grupei D a Ligii Campionilor la handbal feminin:

1. Bietigheim 2 meciuri (57-55) 3 puncte

2. CSM București 2 (64-61) 2

3. Ferencvaros 2 (58-62) 2

4. Kristiansand 2 (53-54) 1

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, care vor include câte şase echipe (trei din grupele A şi B în grupa 1 şi tot trei din grupele C şi D în grupa 2).

Programul fazelor superioare ale competiției:

Grupele principale: 25 ianuarie - 10 martie 2019

Sferturi: 5-7 aprilie 2019 (tur), 12-14 aprilie 2019 (retur)

Turneul Final Four: 11-12 mai 2019, la Budapesta.

CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016, iar în ultimele două sezoane a obținut medalia de bronz. Campioana en-titre a competiției este Gyor ETO.