​Selecţionata României a pierdut, joi, ultimele sale două meciuri susţinute în faza grupelor turneului feminin de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, informeazăAgerpres.

Orsolya Toth (Ungaria) si Maria Ferariu (Romania)Foto: Kate Green - International Olympic Committee

Sonia Alexandra Cazacu, Maria Ferariu, Ilinca Sofia Păun şi Carla Antonia Popescu, antrenate de Monika Isabela Boriga, au pierdut cu 14-18 în faţa Chinei şi cu 10-21 în faţa Ungariei. România a încheiat Grupa A pe penultimul loc (4), cu o singură victorie (18-14 cu Iran) şi trei înfrângeri (prima, 14-18 cu Germania). Doar primele două clasate din cele patru grupe se califică în sferturile de finală.

Înotătorul George Adrian Raţiu a ocupat doar locul 32 în calificările probei de 100 m liber, cu timpul de 52 sec 61/100.

În concursul de atletism, în proba feminină de 400 m, Adina Elena Cîrciogel a ocupat locul 5 în seria a doua a calificărilor, cu timpul de 57 sec 76/100, iar Bianca Elena Toader a fost ultima (locul 7) în seria a doua a la 100 m garduri, cu 18 sec 95/100.

Delegaţia României la Buenos Aires se află pe locul 9 în clasamentul pe naţiuni la finalul zilei de joi, cu șapte medalii, două de aur, două de argint, trei de bronz. Aurul a fost câştigat de judoka Adrian Şulcă (cat. 81 kg) şi de halterofila Sabina Baltag (cat. 53 kg), argintul a fost obţinut de înotătorul Daniel Martin (100 m spate) şi la dublu rame masculin (canotorii Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu şi Alexandru Laurenţiu Danciu), iar medaliile de bronz au fost adjudecate de halterofila Mihaela Valentina Cambei (cat. 48 kg), echipajul de dublu rame feminin (Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi) şi de Andreea Dragoman (tenis de masă).

Echipa Olimpică a României este compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care concurează la 14 discipline sportive.