Trofeul cu care a fost recompensat ciclistul galez Geraint Thomas pentru victoria din Turul Franţei 2018 a fost furat de la un show organizat la Birmingham, a anunţat echipa britanică Sky, conform Agerpres.

Geraint ThomasFoto: letour.fr

Thomas, câştigătorul surpriză din Marea Buclă din acest an, a împrumutat trofeul companiei Pinarello, producător de biciclete, care a organizat o expoziţie de câteva zile la Birmingham. Lăsat un moment fără supraveghere, trofeul a fost subtilizat, iar poliţia încearcă să dea de urma lui.

''Este incredibilă nefericirea care s-a întâmplat, a declarat Thomas. Trofeul înseamnă mult atât pentru mine cât şi pentru echipă. Este de la sine înţeles că trofeul are o valoare destul de mică pentru cine l-a luat şi sper că va avea bunăvoinţa să-l returneze. Un trofeu este important, dar evident cel mai mult contează amintirile formidabile din această vară incredibilă şi nimeni nu ne poate lua asta''.

Cupa a fost expusă alături de celelalte trofee câştigate de Chris Froome în Turul Italiei şi Turul Spaniei.

Richard Hemington, directorul general al Pinarella, şi-a cerut scuze faţă de Thomas: ''Suntem absolut devastaţi de ce s-a întâmplat. Ne asumăm întreaga responsabilitate. Sperăm că trofeul va fi recuperat''.