Sabina Baltag a câştigat, marţi, medalia de aur la categoria 53 de kilograme, din cadrul concursului de haltere de la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires. Aceasta a fost a doua medalie de aur pentru delegaţia României, după cea obţinută, luni,de judoka Iosif Adrian Şulcă, la categoria 81 de kilograme, informează News.ro.

Sabina BaltagFoto: cosr.ro

Cu un total de 177 de kilograme, românca de 17 ani a fost a doua la smuls, cu 77 de kilograme şi prima la aruncat, cu 100 de kilograme.

Pe locul al doilea s-a clasat columbiana Valentina Junkar Acero, cu un total de 176 de kilograme (78 şi 98 de kilograme), iar pe locul al treilea a fost indoneziana Nur Vinatasari, cu un total de 162 de kilograme (72 şi 90 de kilograme).

Florin Arteni Fîntînariu şi Laurenţiu Alexandru Danciu au cucerit, marţi, medalia de argint în proba de dublu rame din cadrul Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires.

Ei au fost întrecuţi cu 25 de sutimi de secundă de echipajul Italiei, iar pe locul al treilea s-a clasat Argentina, la 57 de sutimi de învingători.

În proba feminină, Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi s-au clasat pe locul al treilea (+0.29), după Grecia şi Cehia (+0.09).

Astfel, bilanţul României la JOT a ajuns la şase medalii, două de aur, două de argint şi două de bronz.

Tricolorii au mai câştigat, luni,un argint şi un bronz. Înotătorul Daniel Cristian Martin a obţinut medalia de argint în proba de 100 metri spate, în timp ce în competiţia de haltere, Mihaela Valentina Cambei a ocupat locul trei, în limitele categoriei 48 kilograme.

Tabita Maftei și Alina Maria Balețchi, Alexandru Laurențiu Danciu și Florin Arteni Fîntînariu

Sursă foto: cosr.ro

Echipa Olimpică a României este compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care concurează la 14 discipline sportive.