​Înotătorul Daniel Cristian Martin a obţinut medalia de argint în proba de 100 metri spate la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires, în timp ce în competiţia de haltere, Mihaela Valentina Cambei, a ocupat locul trei, la categoria 52 de kilograme, informează News.ro.

Daniel MartinFoto: cosr.ro

Martin a încheiat cursa în 53.59 secunde, fiind întrecut doar de rusul Kliment Kolesnikov, care a fost mai rapid cu 33 de sutimi de secunde (53.26). Pe locul al treilea s-a clasat Thomas Ceccon, din Italia.

La scurt dupa ce a incheiat finala de la 100 m spate, Daniel Cristian Martin a realizat cincilea timp în semifinalele de la 100 m fluture şi s-a calificat în finala probei.

Cu un total de 158 kg, 70 la smuls şi 88 la aruncat, Mihaela Valentina Cambei a fost întrecuta doar de mexicanca Yesica Yadira Hernandez Vieyra, care a acumulat un total de 171 kg, 74kg la smuls şi 97 kg la aruncat, şi şi-a adjudecat aurul, şi de columbianca Yineth Milena Santoya Ortiz, medaliată cu argint după ce a reusit o performanţa de 162 kg la total, 76 kg la smuls şi 86 la aruncat.

Echipa Olimpică a României este compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care concurează la 14 discipline sportive.

Mihaela Valentina Cambei

Sursă foto:Facebook - Comitetul Olimpic şi Sportiv Român