​Selecţionata Poloniei a cucerit medaliile de aur la Campionatul Mondial de volei masculin găzduit de Italia şi Bulgaria, duminică, la Torino, după ce a învins în finală echipa Braziliei, campioana olimpică en titre, cu 3-0 (28-26, 25-20, 25-23), informeazăAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta este al treilea titlu pentru Polonia, care s-a mai impus în 1974 şi 2014, după ce produsese surpriza în urmă cu patru ani, pe teren propriu, tot după o finală cu Brazilia. În cei patru ani scurşi de la ultimul titlu, Polonia nu a confirmat statutul său, fiind umilită la EURO 2017, acasă, când a fost eliminată în optimile de finală.

Polonia a fost condusă la Mondialul din acest an de turnul său de control Bartosz Kurek (39 ani, 2,05 m), autor a 24 de puncte în finală, care este liderul încă din 2009, când Polonia a revenit pe scena internaţională, câştigând EURO după o pauză de 20 de ani.

Polonia a arătat un libero excelent, Pawel Zatorski, echipa fiind completată de tehnicul Michal Kubiak, foarte bun pe faza de atac, şi Fabian Drzyzga, un foarte bun pasator, scrie AFP.

În finală au evoluat echipele:

Brazilia: Bruno, Wallace, Lipe, Maurício Souza, Douglas, Lucas, Maique (libero); au mai jucat: Isac, William, Evandro, Thales (líbero)

Polonia: Nowakowski, Kurek, Szalpuk, Drzyzga, Kubiak, Bienek, Zatorski (libero); au mai evoluat: Wojtaszek (libero), Lomacz

Medaliile de bronz au revenit echipei Statelor Unite, care a învins în finala mică formaţia Serbiei cu 3-1 (23-25, 25-17, 32-30, 25-19), duminică, la Torino.