​Jucătorul american de golf Tiger Woods a pus capăt unei perioade de 5 ani fără vreun titlu, după ce duminică s-a impus în ultimul turneu al sezonului din circuitul profesionist american (PGA), Tour Championship de la East Lake, în apropiere de Atlanta, relatează AFP, citată deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Woods, 42 ani, a câştigat al 80-lea său titlu PGA din carieră şi primul din august 2013, într-o ambianţă aproape de o isterie colectivă, cu mii de spectatori care s-au înghesuit să asiste la un eveniment istoric. A fost poate cea mai emoţionantă victorie a legendarului Tiger Woods, care este acum la doar două succese de recordul conaţionalului său Sam Snead, care a câştigat 82 titluri PGA între 1936 şi 1965.

''A fost greu să nu plâng după ultima gaură. Dar ca în cazul tuturor sportivilor de elită, succesul devine rapid trecut şi viitorul este tot ce contează. A fost o provocare la începutul anului gândul că aş putea câştiga din nou, dar pe parcursul competiţiilor, am crezut că este posibil'', a declarat Woods, care de vineri va participa la Ryder Cup de la Paris.

Englezul Justin Rose, nr. 1 mondial, s-a clasat pe locul 4, dar s-a consolat cu un cec de 10 milioane dolari, pentru învingătorul FedEx Cup, decernat liderului circuitului PGA.

În 2016, când nu era în primii 1.000 de jucători de golf din lume, Tiger Woods s-a gândit la retragere, într-un moment al carierei în care nu mai putea merge. Operat de patru ori la spate, americanul a avut sezoane dezastruoase între 2014 şi 2017, dar în acest an a revenit la un nivel mai bun şi s-a clasat pe locul 2 la Valspar Championship.