​Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat, miercuri, că pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo nu se mai pot face minuni în gimnastica românească, şi că instituţia pe care o conduce se gândeşte la următoarele ediţii, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialul COSR a remarcat faptul că spre deosebire de gimnastică, loturile de canotaj ale României şi-au revenit mult mai repede.

„Şi acum gimnastica este protagonistă în discuţiile pe care le avem. Lucrăm foarte bine cu Federaţia Română de Gimnastică, dar lucrăm pentru ceea ce va urma, pentru viitor, pentru 2024, pentru 2028. Sunt centrele olimpice de juniori, acolo ne concentrăm şi ne cheltuim energia, pentru că JO 2020 e după colţ şi mari minuni nu se mai pot face. Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem acest lucru. Suntem dispuşi ca acolo unde sunt şanse să le valorificăm. Aşa cum gimnastica este într-o perioadă mai puţin fastă, canotajul şi-a revenit mult mai repede. Aţi văzut toate rezultatele de la campionatul mondial de la Plovdiv. Lucrurile se mişcă în direcţia bună. Eu personal am văzut lucruri foarte bune şi avem mari speranţe de la canotaj”, a declarat Covaliu.

Prezent la un eveniment în cadrul căruia s-a schimbat numele sălii de gimnastică din Complexul Lia Manoliu, preşedintele COSR, a spus că ar fi fost mult mai bine dacă era vorba de o sală nouă de sport. El a făcut şi o comparaţie cu Bulgaria, care a găzduit trei campionate mondiale de seniori în ultima vreme, spre deosebire de România care nu a mai organizat o astfel de competiţie de zeci de ani.

„Vecinii noştri, bulgarii, au găzduit în ultima perioadă trei campionate mondiale de seniori. Noi nu am mai găzduit un campionat mondial de seniori de foarte, foarte multă vreme, zeci de ani. În momentul în care îţi asumi organizarea unui eveniment de un asemenea nivel înseamnă că şi factorii decidenţi sunt lângă acel fenomen sportiv. Această sală este redenumită. Ar fi fost sigur mult mai bine dacă era o sală nouă. Şi cred că acesta este un punct foarte important”, a mai spus Mihai Covaliu.