Jabari Bird (24 de ani), jucător de baschet la Boston Celtics, a fost arestat după ce a agresat şi sechestrat o femeie. Informaţia a fost confirmată inclusiv de echipa lui Bird, după dezvăluirile făcute de presa din Statele Unite ale Americii, relatează Mediafax.

Jabari BirdFoto: espn.com

"Celtics deplânge actele de violenţă conjugală sub toate formele şi este profund deranjat de acuzaţiile care îl vizează pe Jabari Bird. Conform reglementărilor privind violenţele conjugale, acest dosar este de acum înainte în mâinile NBA şi nu ale echipei. Celtics va ajuta NBA şi autorităţile în ancheta lor, fără a face alte comentarii", e mesajul clubului.

Primele informaţii vorbesc despre faptul că femeia care a trăit clipe de coşmar ar fi, de fapt, iubita lui Bird, dar, oricum, faptele sportivului sunt de o gravitate ieşită din comun. Când ele au ieşit la suprafaţă, Bird a făcut un pas în spate şi şi-a cerut scuze familiei, clubului din Boston, conducerii NBA, dar şi fanilor şi coechipierilor. Poliţia americană a decis să-l elibereze în schimbul unei cauţiuni de 100.000 de euro.

Conform USA Today, Bird ar fi lovit-o, ar fi strâns-o de gât şi ar fi sechestrat-o în apartamentul baschetabalistului. Pusă în faţa unei situaţii limită, tânără nu a putut scăpa decât după ce Bird a adormit, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost drumul până la un comisariat de poliţie, unde a depus o plângere pe numele baschetabalistului american.