Campioana olimpică la ciclism Kristina Vogel, paralizată în urma unui grav accident petrecut în iunie, la un antrenament, a declarat, miercuri, că este încrezătoare că poate va câştiga şi o a 12-a medalie de aur într-o altă activitate, potrivit News.ro.

Kristina VogelFoto: Cycling Today

"Ştiu că nu o să mai merg niciodată. Dar poate voi câştiga a 12-a mea medalie de aur în altă parte", a declarat Vogel, de 11 ori campioană mondială.

Ea a susţinut o conferinţă de presă, miercuri, pentru prima oară de la accidentul din iunie.

"Ce ar trebui să regret? Situaţia este aşa cum este. Lacrimile nu sunt de ajutor. Trebuie să-mi găsesc alte provocări", a afirmat tânăra de 27 de ani, aflată în scaun cu rotile.

"Când s-a petrecut accidentul mi-am spus: respiră, respiră. Apoi, când mi s-au scos pantofii de sport şi nici măcar nu am simţit, mi-am zis, gata, nu o să mai pot merge. Să mă întreb: de ce eu? nu schimbă nimic. Vreau să-mi recapăt viaţa, să nu depind de mult ajutor. Trebuie să îmi folosesc puterea din competiţii pentru viaţa mea. Pentru prima oară în viaţa mea am timp să iau decizii pentru mine, să fiu liberă şi să învăţ ce să fac. Vreau să fac lucruri pentru ciclism, vreau să dau ceva înapoi", a declarat Vogel.

Vogel a suferit un accident când s-a ciocnit de un alt ciclist, în timp ce se antrena la Cottbus. Ea a fost operată la un spital din Berlin.

Ea a menţionat că în urma accidentului i-a fost secţionată măduva spinării la nivelul celei de-a şaptea vertebre.

Kristina Vogel are un palmares impresionant la ciclism, fiind de 11 ori campioană mondială şi dublă campioană olimpică.