​Spaniol Alejandro Valverde (Movistar) s-a impus, sâmbătă, în etapa a opta a Turului ciclist al Spaniei, după un sprint de final la Almaden (Castilla-La Mancha). Francezul Rudy Molard rămâne liderul cursei, purtătorul tricoului roșu.

Alejandro Valverde (tricou verde), invingator de etapa in Turul SpanieiFoto: lavuelta.com

Veteranul spaniol l-a surprins pe campionul mondial slovac Peter Sagan pe linia dreaptă, confirmând astfel tricoul verde de lider în clasamentul pe puncte şi locul al doilea la general, primind o bonificaţie de zece secunde şi apropiindu-se la 37 de secunde de Molard.

Valverde a fost cronometrat pe cei 195,5 km dintre Linares şi Almaden în 4 h 35 min 54 sec, fiind urmat cu acelaşi timp de Peter Sagan (Bora - hansgrohe) şi de olandezul Danny van Poppel (Team LottoNL - Jumbo) etc.

La general, podiumul este completat de germanul Emanuel Buchmann (Bora - hansgrohe), aflat la 48 de secunde de purtătorul tricoului roşu, Rudy Molard.

Duminică este programată etapa a noua, una lungă de 200,8 km, între Talavera de la Reina şi staţiunea de schi La Covatilla, care propune o ascensiune la aproape 2.000 metri altitudine, transmite Agerpres.

Aici poți vedea un rezumat al etapei de sâmbătă: