​Avram Iancu vrea să traverseze înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul, pe o distanţă de 630 de kilometri. El va porni, duminică, în această cursă şi îşi propune să străbată traseul în 40-50 de zile, potrivit News.ro.

Sulina - IstanbulFoto: Povestea Locurilor

Avram Iancu a anunţat pe blogul său că, în 2 septembrie, la ora 10.00, va porni într-o nouă aventură, aceea de a traversa înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul (Turcia).

"Cum adică de unde încep? De la Sulina, evident! Mai precis de la kilometrul 0 (zero) al Dunării! Anul trecut am înotat «bătrânul fluviu» în 89 de zile, fără costum de neopren, stabilind o premieră mondială, îţi aminteşti? Nu contează dacă nici măcar n-ai auzit de asta. Poate nu ratezi următoarea acţiune. Până unde? Până la Istanbul, după ce voi străbate cei 630 km (aproximativ) ai traseului, în 40-50 de zile", scrie Avram Iancu.

El spune că şi-a propus să facă acest lucru pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic.

"Doresc ca, de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în faţa unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe! Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri. Eu nu scriu poveştile cu stiloul ci cu braţele. Braţ după braţ, până la capăt! Înotam şi marea!", scrie Avram Iancu.

Avram Iancu, un bibliotecar în vârstă de 42 de ani, din Petroşani, este prima persoană din lume care a înotat toată lungimea Dunării (2.860 de kilometri) fără costum de protecţie, reuşind această performanţă în 89 de zile.

De asemenea, el a traversat Canalul Mânecii fără a purta costum de neopren.