​Cunoscutul sprinter britanic Mark Cavendish a anunţat că va sta departe de curse pentru o perioadă nedeterminată, după ce a fost diagnosticat cu virusul Epstein-Barr (EBV), a precizat miercuri echipa sa, Dimension Data, citată de agenţia Reuters, informeazăAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cavendish, în vârstă de 33 ani, campion mondial pe şosea în 2011, s-a confruntat în acest sezon cu accidentări şi cu probleme de sănătate, retrăgându-se la începutul lunii august de la ediţia inaugurală a Campionatelor Europei, la recomandarea medicilor.

Dimension Data a precizat că Mark Cavendish a continuat să se antreneze şi să concureze în ultimele luni, în ciuda prezenţei EBV, iar acum i s-a cerut să întrerupă orice activitate legată de ciclism, pentru o perioadă.

"În urma rezultatelor analizelor, medicii de specialitate mi-au recomandat o perioadă de repaus total, pentru a mă putea recupera pe deplin. Acum sunt nerăbdător să-mi acord timpul necesar pentru a mă putea reface complet, înainte de a începe din nou să concurez, în plină formă", a precizat rutierul britanic, pe site-ul echipei sale.

Mark Cavendish, care obţinut în cursul carierei sale 30 de victorii de etapă în Turul Franţei, a mai fost diagnosticat anterior cu EBV în aprilie 2017, însă a revenit în competiţie două luni mai târziu, cu ocazia Turului Sloveniei.