​România a încheiat Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Montemor-o-Velho (Portugalia) fără vreo medalie, după ce Leonid Carp şi Victor Mihalachi au ocupat locul 7, duminică, în finala probei de canoe-2 pe 500 m, scrie Agerpres.

Leonid Carp si Victor MihalachiFoto: Facebook/ Dinamo

Cei doi români au fost înregistraţi cu timpul de 1 min 42 sec 650/1000, la 2 sec 607/1000 de câştigători, brazilienii Erlon Silva şi Isaquias Dos Santos.

Tot duminică, Alexandra Dragomirescu şi Adina Cale au ocupat locul 5 în prima semifinală la canoe-2 pe 200 m, ratând accederea în finală.

Cele mai bune rezultate ale românilor în Portugalia sunt locurile 5 ocupate de echipajul masculin de canoe-4 pe 500 m (Cătălin Chirilă, Gheorghe Stoian, Constantin Dîba şi Ştefan Strat) şi de echipajul format din Roxana Ciur şi Elena Meroniac în finala probei de kaiac-2 pe 1.000 m.

Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe (FRKC), Ioan Bîrlădeanu, declarase înainte de competiţie că obiectivul este cucerirea a două medalii, una în probă olimpică şi alta în probă neolimpică.