Geraint Thomas (Sky), câştigătorul Turului Franţei, Tom Dumoulin (Team Sunweb) şi Romain Bardet ( AG2R La Mondiale) vor fi capii de afiş ai Turului Germaniei, competiţie care se va relua joi după zece ani de întrerupere, confirmând astfel întoarcerea treptată a unui sport mult timp evitat de public și sponsori după cazurile de dopaj, informează AFP.

Turul GermanieiFoto: deutschlanddeinetour.de

"Este magnific să vedem revenirea Turului Germaniei. Este un semn important, iar pentru noi, rutierii germani, este un sentiment extraordinar să ne aflăm la start", a spus sprinterul Marcel Kittel, care va concura și el în Turul Germaniei.

Prima etapă a acestei noi ediţii, organizată de ASO (organizatorul Turului Franţei), va conduce plutonul de 132 de ciclişti de la Koblenz la Bonn, fosta capitală federală până la reunificarea RFG și RDG în 1990. Sosirea va avea loc duminică, la Stuttgart, după patru zile de cursă şi 737,5 km.

ASO a ales un format scurt, pentru a oferi o bază solidă unui eveniment care fost întrerupt în 2008 din cauza lipsei de sponsori și a suportului mediatic.

"Nu este posibil ca Germania să nu aibă turul său, avem nevoie de această platformă pentru a continua dezvoltarea ciclismului", spune Claude Rach, directorul cursei. "Dar începem modest și nu vrem o cursă de trei săptămâni. Începem pe o bază solidă și dorim să o dezvoltăm, dacă este posibil".

La sfârșitul anilor 2000, Germania s-a dezis brusc de ciclism, ca urmare a dezvăluirilor în cascadă ale cazurilor de dopaj. Dacă în 2001, Germania organiza încă 20 de curse profesioniste, în prezent se mai dispută doar şase, dintre care doar două sub egida WorldTour. Evenimentul cel mai prestigios a rămas Cyclassics de la Hamburg, cursă de o zi programată în august (n.r. în acest an a fost câștigată de italianul Elia Viviani), în timp ce Turul Germaniei este singura competiţie pe etape.

Turul Gemaniei 2018:

23 august: etapa 1, Koblenz - Bonn, 154 km

24 august: etapa 2, Bonn - Trier, 210 km

25 august: etapa 3, Trier - Merzig, 176 km

26 august: etapa 4, Lorsch - Stuttgart, 200 km