Oficialii NFL au recunscut ca se gandesc ca in cel mai scurt timp ultimul act al campionatului nord-american de fotbal sa se dispute in Europa, stadionul Wembley fiind, dupa parerea acestora, cea mai buna locatie, informeaza metro.co.uk.

Aceasta ideea de a muta finala pe taramul “Batranului Continent” va fi facuta publica dupa finala de anul acesta, care va avea loc duminica. Directorul NFL pentru Marea Britanie, Alistair Kirkwood, a precizat ca acesta este primul pas in incercarea de a introduce cu succes pe piata europeana cel mai popular joc de peste ocean, fotbalul american.

“Oficialii NFL au acceptat ca este nevoie de o crestere a popularitatii fotbalului, iar dupa ce vom organiza trei sau patru meciuri de real succes in Europa, cred ca multe se vor schimba. Cei de la Giants deja si-au manifestat dorinta de a evolua si in fata altui public decat cel american”, a completat Kirkwood.

Finala Super Bowl, editia 2008, va avea loc duminica, 3 februarie, pe stadionul “University of Phoenix, si va opune pe New England Patriots celor de la New York Giants.