Italianul Gianni Moscon (Sky), exclus din Turul Franței la sfârșitul etapei a 15-a, după ce l-a lovit pe francezul Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic), a fost suspendat cinci săptămâni, a anunțat Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), potrivit L'Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciclistul italian nu se va afla la startul niciunei curse până la data de 12 septembrie (inclusiv): va lipsi de la Turul Spaniei (16 august - 25 septembrie), dar nu și la Campionatele Mondiale de Ciclism pe Şosea, care vor avea loc la Innsbruck (Austria), între 23 și 30 septembrie.

La scurt timp după startul etapei a 15-a din Turul Franței, competiție desfășurată în perioada 7-29 iulie, Moscon l-a lovit cu pumnul pe francezul Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic), care dorea să protejeze tentativa de evadare a liderului său, Warren Barguil. După excluderea sa din Mare Buclă, echipa Sky a dat publicităţii o înregistrare video în care Moscon și-a prezentat scuze pentru gestul său.

Echipa Sky a acceptat sancțiunea impusă de UCI și l-a asigurat pe Moscon (24 de ani) de întregul său sprijin. "Știm că Gianni își regretă gestul și a învățat mult din acest episod", spune echipa britanică. "Este un ciclist relativ tânăr și vom continua să îi oferim ajutorul și sprijinul necesare pentru a se dezvolta", a precizat Sky.

Înainte de startul Turului Franței, UCI l-a exonerat pe Chris Froome (Sky), decizând să închidă procedura legată de controlul antidoping anormal efectuat britanic anul trecut.

Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie anul trecut, rezultatul analizei fiind unul anormal la salbutamol (concentraţia găsită în proba sa de urină avea un nivel dublu faţă de limita autorizată), un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecțiune de care suferă rutierul.