A fost lovită în plină faţă în timp ce se întorcea acasă la Moncalieri, fiind luată în vizor de un grup de tineri, foarte probabil pentru culoarea pielii sale. Acesta este ultimul din numeroasele cazuri grave care au avut loc în ultimele săptămâni, iar de data aceasta victima este o campioană italiană de atletism născută din părinți nigerieni, dar care a crescut mereu în regiunea Piemont, potrivit Rador, care citează La Repubblica.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daisy Osakue, în vârstă de 22 de ani, este campioana Italiei under-23 la aruncarea discului. Potrivit celor constatate de anchetatori, tânăra a fost lovită în față de un ou lansat dintr-o mașină aflată în mișcare. Transportată de urgenţă la Spitalul Oftalmologic din Torino, medicii au constatat că tânăra a suferit o abraziune a corneei şi va trebui să fie operată pentru a elimina un fragment de coajă de ou, lucru care nu o va împiedica să participe la campionatele europene de atletism care vor avea loc la Berlin. Episodul a fost denunțat de Tinerii Democrați din Piemont, asociaţie în care este înregistrată şi Daisy Osakue.

Gestul nu a fost însoțit de jigniri cu tentă rasistă, ''numai că în la acel moment mă aflam doar eu acolo- spune fata - şi cred că nimeni nu circulă la miezul nopții cu un ou în mână. Am văzut mașina care a accelerat spre mine, iar în momentul în care m-a ajuns, am fost lovită". Atacatorii sunt căutaţi de poliție. După agresiune, fotografia tinerei sportive cu un ochi negru și cu lacrimile care-i brăzdau chipul a fost postată pe Instagram de Luca Paladini, un activist pentru drepturile LGBT fiind preluată imediat de alții, inclusiv de directorul canalului La7, Enrico Mentana.

Anchetatorii susţin că zilele trecute aceeaşi maşină a fost semnalată pentru episoade similare. Primul a avut loc tot la Moncalieri în noaptea dintre 14 și 15 iulie, pe strada Sanda, când persoanele din interiorul autoturismului au aruncat cu ouă în locuinţa unui pensionar.

Cea de- a doua în schimb, s-a petrecut pe 25 iulie în jurul orei 23.30 când trei femei au fost lovite la braţe de ouăle aruncate dintr-o mașină în viteză (aceaşi de noaptea trecută), în timp ce ieşeau dintr-un restaurant de pe stradă Genova, tot la Moncalieri.