Belgianul Philippe Gilbert (Quick-Step), victima unei căzături spectaculoase pe coborârea de la Portet d'Aspet, a fost nevoit să abandoneze după încheierea etapei a 16-a a Turului Franţei, desfăşurată marţi între Carcassonne şi Bagneres-de-Luchon, a anunţat echipa sa, potrivit AFP.

Philippe Gilbert, cazatura grava in Turul Frantei 2018Foto: letour.fr

"Din păcate, noile teste medicale efectuate la spitalul din Toulouse au relevat că Philippe Gilbert a suferit o fractură de rotulă la piciorul stâng, ceea ce pune capăt speranţelor sale de a continua Turul Franţei", a precizat Quick Step într-un comunicat.

"A fost greşeala mea. A fost o eroare de traiectorie. Am avut frâna faţă, care a fost puţin prea deschisă, însă este vina mea. Am aterizat pe pietre şi credeam că sunt în bucăţi, că am fracturi peste tot. În cele din urmă, am ieşit bine", a declarat Gilbert după cursă.

După căzătură, Gilbert a reușit să urce din nou pe bicicletă şi să încheie etapa cu o întârziere de peste o jumătate de oră faţă de învingător, francezul Julian Alaphilippe, coechipierul său de la Quick-Step.

Pe coborârea de la Portet d'Aspet, italianul Fabio Casartelli a murit în urma unei căzături suferite în etapa a 15-a a ediției din 1995 a Turului Franței.

Aici poți vedea căzătura lui Philippe Gilbert:

Etapa a 17-a se va disputa miercuri, între Bagnères-de-Luchon și Saint-Lary-Soulan Col du Portet, pe o distanță de doar 65 de kilometri (etapă montană - se va încheia cu o cățărare de categorie specială).

Turul Franței se desfășoară în perioada 7-29 iulie, având startul la Noirmoutier-en-l'Île și sosirea pe Champs-Elysees. Distanța totală a turului este de 3.329 km și va fi parcursă în 21 de etape. În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.