Executivul a adoptat, marți, o hotărâre care dublează valoarea premiilor la competițiile sportive, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. Acesta a dat ca exemplu Jocurile Olimpice, unde pentru locul I se va acorda un premiu 70.000 euro, nu 35.000 euro cum era până acum, transmite Mediafax.

JO 2016, Rio de JaneiroFoto: rio2016.com

„La Jocurile Olimpice, pentru locul I, premiul acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român este ridicat la echivalentul în lei la 70.000 de euro, până la această modificare era la 35.000 euro, deci o dublare, pentru locul II 56000 euro, locul III 42 000 euro, echivalentul în lei. Pentru Jocurile Paralimpice de tineret, pentru locul I, suma premiului oferit de Ministerul Tineretului și Sportului, este de 6.000 de lei, pentru locul II 4 000 lei, locul III 3 000 de lei, scade în funcție de locul IV, V și VI”, a declarat purtătorul de cuvânt a Executivului, Nelu Barbu, la finalul ședinței de Guvern de marți.

Modificările aduse proiectului de lege vor viza și asigurarea cazării și mesei pentru unele categorii de participanți la activități sportive.

„În ședința de Guvern de astăzi au fost adoptate și modificări ale hotărârii de Guvern 1447/2007 privind aprobarea normelor financiare pentru activitatea sportivă. Potrivit noilor modificări s-a introdus baza de criterii pe baza căreia se va putea stabili cuantumul veniturilor ce pot fi acordate sportivilor de perfomanță, antrenorilor și colectivelor tehnice. De asemenea, modificările vizează o mai bună definire a unor termeni, clarificări legate de cazarea și masa pentru unele categorii de participanți la activitățile sportive, dotarea cabinetelor medicale, premierea sportivilor pentru rezultate deosebite. Au fost majorate substațial și premierile pentru competițiile sportive, nu numai cele organizate de Ministerul Tineretului și Sportului, ci și de alte instituții cum ar fi Ministerul Apărării Naționale sau Ministerul Afacerilor Interne. O altă categorie majorată a fost cea a primelor și indemnizațiilor olimpice, prin care Comitetul Olimpic și Sportiv Român îi va recompesa pe sportivi, antrenori și ceilați lucrători în domeniu”, a adăugat Barbu.