Guvernul a aprobat, marţi, prin HG, acordarea cetăţeniei române luptătorilor ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov, care vor fi cooptaţi în lotul naţional de lupte în vederea participării la Jocurile Olimpice din 2020, informează Ministerul Tineretului şi Sportului, transmite News.ro.

Federatia Romana de Lupte, concurs Foto: frl.ro

„Prin două HG, Executivul a aprobat acordarea cetăţeniei române sportivilor ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov, doi dintre cei mai buni luptători la nivel mondial. Aceştia vor fi integraţi imediat în pregătirile lotului naţional de lupte şi sunt cotaţi cu şanse considerabile pentru obţinerea unor medalii olimpice la JO de la Tokyo 2020”, se arată în comunicatul MTS.

Prima competiţie la care vor concura luptătorii ruşi sub drapelul românesc este Campionatul Mondial U23, care va avea loc la Bucureşti. „Despre acordarea cetăţeniei române celor doi sportivi ruşi, doresc să le spun bun venit în lotul nostru naţional şi abia aştept să-i vedem la prima lor competiţie majoră concurând pentru România, şi anume la Campionatele Mondiale U23 din luna noiembrie chiar la Bucureşti”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran.

Federaţia Română de Lupte a mai naturalizat un sportiv din Federaţia Rusă înaintea Jocurilor Olimpice din 2016, Albert Saritov, care a şi câştigat medalia de bronz la lupte libere, categoria 97 de kilograme.