​Belgianul Serge Pauwels, implicat într-o căzătură în ultimul kilometru al etapei a 15-a din Turul Franței, a suferit o fractură la cotul drept și a fost nevoit să abandoneze competiția, a anunţat, duminică, echipa Dimension Data.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pauwels a fost prins într-o căzătură a mai multor rutieri, la o evadare din pluton, scrie AFP.

Ciclistul belgian va suferi o intervenţie chirurgicală la Anvers, conform medicului echipei sud-africane, doctorul Jarrad Van Zuydum.

Prins în aceeaşi căzătură, australianul Damien Howson a suferit o fractură la un os al mâinii drepte, conform anunţului făcut de echipa Michelton pe contul de Twitter.

"Va profita de ziua de odihnă, iar vestea bună este că el ar trebui să poată lua startul în cursa de marți", între Carcassonne și Bagneres-de-Luchon, a precizat Michelton în același tweet.

După 15 etape, britanicul Geraint Thomas îşi păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general.

Luni este zi de pauză în Turul Franţei, iar marţi se va desfăşura etapa a 16-a, între Carcassonne şi Bagneres-de-Luchon, pe distanţa de 218 kilometri.

Turul Franței se desfășoară în perioada 7-29 iulie, având startul la Noirmoutier-en-l'Île și sosirea pe Champs-Elysees. Distanța totală a turului este de 3.329 km și va fi parcursă în 21 de etape. În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.