O echipă de tenis de masă dublu-mixt formată dintr-un jucător din Coreea de Nord și unul din Coreea de Sud devine prima echipă sportivă inter-coreeană care câștigă medaliile de aur după aproape trei decenii, conform BBC.

Cha Hyo Sim and Jang WoojinFoto: ittf.com

Jang-Woo-Jin din Coreea de Sud și Cha Hyo Sim din Coreea de Nord au învins o echipa chineză cu 3-1 la Coreea Open, în Daejeon.

Ultima medalie de aur pentru o echipă inter-coreeană a venit tot la tenis de masă, în 1991, când o echipă de dublu feminin a fost încoronată campioană mondială.

“Uralele publicului mi-au dat fiori. Am văzut-o pe Cha Hyo Sim plângând în timpul ceremoniei și mi-a frânt inima pentru că trebuie să ne luăm rămas bun în scurt timp”, a spus Jang.

Patru echipe mixte au concurat în cadrul Coreea Open, echipele masculine câștigând bronzul vineri.

Este ultimul eveniment ce arată unitatea dintre cele două națiuni, după ce au intrat sub același steag la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, în luna februarie.

În aprilie, Moon Jae-in (președintele din Coreea de Sud) a avut o întâlnire la nivel înalt cu liderul nord coreean, Kim Jong Un, în cadrul căreia aceștia au promis să îmbunătățească cooperarea în sport.

Cele două națiuni au anunțat recent că vor forma echipe mixte la canoe și la baschet feminin la Jocurile Asiatice din luna august.