Toţi sportivii români au trecut de grupele preliminare şi s-au calificat pe tablourile principale ale probelor individuale de sabie masculin şi spadă feminin, joi, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Wuxi (China), scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tiberiu Dolniceanu a câştigat grupa în care a evoluat cu victorii pe linie, 5-3 cu Ali Albaqer Alhammadi (Emiratele Arabe Unite), 5-2 cu japonezul Kaito Streets, 5-1 cu britanicul Curtis Miller, 5-2 cu filipinezul Eric Brando şi 5-2 cu ucraineanul Andrei Iagodka.

Iulian Teodosiu a ocupat locul al treilea în grupă, cu cinci victorii, 5-4 cu rusul Konstantin Lohanov, 5-3 cu Leer Chak Fung Terence (Hong Kong), 5-1 cu columbianul Sebastian Suarez Urrutia, 5-2 cu chilianul Manuel Bahamonde, 5-2 cu polonezul Jakub Ocinski şi 1-5 cu tunisianul Fares Ferjani.

Alin Badea a înregistrat patru victorii, terminând pe locul secund în grupa sa, după 4-5 cu canadianul Fares Arfa, 5-3 cu turcul Enver Yildirim, 5-1 cu Huzaimi Kassim (Brunei), 5-2 cu Kim Junho (Coreea de Sud) şi 5-1 cu taiwanezul Wu Cheng-Hsueh.

George Dragomir a reuşit cinci victorii în grupă, ocupând locul al doilea: 5-1 cu irlandezul Michalis Kirimlidis, 5-3 cu Lam Hin Chung (Hong Kong), 5-3 cu Kenta Tokunan (Japonia), 3-5 cu francezul Tom Seitz, 5-0 cu irakianul Al-Musawi Murtadha şi 5-2 cu britanicul Jonathan Webb.

Iulian Teodosiu şi Alin Badea au mai trecut de un tur preliminar pentru a ajunge pe tabloul principal. Teodosiu s-a impus cu 15-8 în faţa georgianului Vaja Retcia, iar Badea a trecut de ucraineanul Iuri Ţap cu 15-8.

În primul tur, Teodosiu îşi va încrucişa sabia cu belarusul Kiril Karpiciov, Alin Badea va avea un meci greu cu georgianul Sandro Bazadze, George Dragomir va primi replica tunisianului Fares Ferjani, iar Dolniceanu îl va înfrunta pe canadianul Fares Arfa.

La spadă feminin, Amalia Tătăran a obţinut patru victorii în grupa preliminară, ocupând locul al treilea: 5-1 cu Victoria Ann Xiu Yan Lim (Singapore), 2-5 cu Katrina Lehis (Estonia), 5-2 cu Menli Goinlieva (Turkmenistan), 5-2 cu Zi Shan Guo (Canada), 5-2 cu Alanoud Al Saadi (EAU) şi 2-5 cu Lis Rottler-Fautsch (Luxemburg).

Maria Udrea a reuşit şi ea patru victorii, cu care s-a clasat pe locul secund în grupă: 5-4 cu Coraline Vitalis (Franţa), 4-5 cu elveţianca Laura Staehli, 5-3 cu japoneza Miho Yoshimura, 5-4 cu Karina Dyner Villa (Costa Rica), 4-5 cu Paulina Bajorunaite (Lituania) şi 5-3 cu Bee Hooi Goh (Malaezia).

Raluca Cristina Sbârcia a avut şi ea patru victorii (locul 2 în grupă): 3-5 cu Sara Fernandez Calleja (Spania), 5-4 cu Marie-Florence Candassamy (Franţa), 4-5 cu Shiori Komata (Japonia) 5-0 cu Piyumi Krishanthi Mapota Ralalalge (Sri Lanka), 5-4 cu taiwaneza Kaylin Sin Yan Hsieh şi 5-1 cu Mahsaossadat Pourrahmati (Iran).

Cele trei românce au avut de trecut şi un tur preliminar, Tătăran câştigând cu 15-5 disputa cu Ines Garcia Rodriguez (Spania), Raluca Sbârcia învingând-o pe Victoria Ann Xiu Yan Lim (Singapore) cu 15-13, iar Maria Udrea pe Chu Ka Mong (Hong Kong), cu 15-4.

Pe tabloul principal a fost calificată direct Ana-Maria Popescu, ea urmând să o înfrunte pe Kanna Oishi (Japonia). Amalia Tătăran o va întâlni din nou pe Katrina Lehis, în faţa căreia a pierdut cu 2-5 în grupă, Raluca Sbârcia va evolua conta polonezei Barbara Rutz, iar Maria Udrea va avea ca adversară o spadasină din Rusia, Aizanat Murtazaeva.