Organizatorii Turul Franţei îl acceptă la start pe ciclistul britanic Chris Froome, exonerat luni de acuzaţiile de dopaj de către Uniunea ciclistă internaţională (UCI), a anunţat luni Christian Prudhomme, directorul Marii Bucle, citat de agenţiile de presă.

Chris FroomeFoto: lavuelta.com

Froome, cvadruplu câştigător al Turului Franţei, nu a primit iniţial acceptul de a participa la cursa franceză, în aşteptarea unei decizii a Tribunalului antidoping al UCI, care instrumenta cazul lui.

Prudhomme a declarat că decizia UCI a venit în ultimul moment pentru Turul Franţei, care va începe sâmbătă, şi a opinat că ''trebuie schimbate regulile antidoping''.

Pe baza concluziilor Agenţiei Mondiale Antidoping, care a admis, pe 28 iunie, că nivelul ridicat de salbutamol nu constituie un control pozitiv, UCI "a decis să închidă procedura" care îl viza pe Froome, liderul echipei Sky.

Froome a făcut obiectul unui rezultat anormal la salbutamol (concentraţia găsită în proba sa de urină avea un nivel dublu faţă de limita autorizată), după un control antidoping efectuat pe 7 septembrie, în Turul Spaniei, scrie Agerpres.