Un mare juriu din Texas a refuzat să îi inculpe pe Bela şi Martha Karolyi pentru rolul lor în abuzurile sexuale ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Martha si Bela KarolyiFoto: usagym.org

Procuratura din Walker County a anunţat că nu s-au descoperit dovezi ale unor activităţi condamnabile ale soţilor Karolyi.

Un mare juriu l-a inculpat pe Larry Nassar, pe numele acestuia existând şase capete de acuzare pentru agresiune sexuală a unui copil, pentru acţiunile sale la ferma din Huntsville, aflată la aproximativ 110 kilometri de Houston. Marele juriu a inculpat-o şi pe o fostă antrenoare din cadrul federaţiei de gimnastică, Deborah Van Horn.

Bela şi Martha Karolyi declarau, într-un Interviu pentru NBC, în luna aprilie, că nu au ştiut nimic de agresiunile sexuale care ar fi avut loc la ferma lor. Marta Karolyi a precizat că nu avea cum să ştie că Nassar le abuza pe sportive.

O avocată a mai multor sportive care au fost agresate sexual de Nassar a acuzat cuplul că ar fi ignorat ceea ce se întâmpla la fermă, deşi primiseră numeroase semnale în legătură cu abuzurile.

Larry Nassar, care a lucrat şi pentru Universitatea din Michigan, a fost condamnat în ianuarie, în Michigan, la până la 175 de ani de închisoare pentru agresarea sexuală a tinerelor gimnaste care se aflau în grija sa. La procesul din Michigan, au depus mărturie aproximativ 160 de victime ale lui Nassar.

Ferma soţilor Karolyi a fost folosită în mod regulat pentru cantonamente, dar la scurt timp după condamnarea lui Nassar, Federaţia Americană de Gimnastică a anulat şedinţele de pregătire de acolo.